ریزش مو
نوشته شده توسط : navidalmasiiii

ریزش مو

در ناحیه سر یک انسان بطور متوسط یکصد هزار تار مو وجود دارد و هر مو بطور معمول هزار روز عمر می کند و بعد وارد مرحله استراحت شده و بعد از سه ماه ریزش می کند. اما در حالت نرمال موها حالت موزاییک دارند، به طوری که وقتی یک مو وارد مرحله ریزش می شود، موی کناری وارد مرحله رشد می شود. به این ترتیب وقتی که روزانه 200-100 تار مو ریزش می کند، فرد زیاد احساس نمی کند. اما اگر تعداد ریزش بیش از200 تار مو در روز شد، غیرطبیعی تلقی شده و  به تدریج بیمار احساس کاهش مو و طاس شدن می کند.

چه عواملی باعث ریزش مو می شوند؟

دلایل متعددی برای ریزش مو وجود دارد که ازآن جمله می توان به مسائل ارثی یا طاسی پترن، کم خونی ها، استرس ها، عفونت ها، سرطان های داخلی، مشکلات هورمونی مثل تخمدان ها در زنان، کم کاری و پر کاری غده تیروئید و کاهش ذخیره فریتین سرم، به دنبال زایمان، به دنبال قطع مصرف داروهای ضد بارداری خوراکی و بعضی داروها مثل داروهایی که در شیمی درمانی سرطان ها بکار می روند، بعضی داروهای روان پزشکی از جمله سدیم والپرات، داروهای ضد انعقادی، رادیوتراپی و بسیاری از عوامل دیگر مثل خارش و چربی و شوره سر، خشکی بیش از حد مو ها و استفاده غیر صحیح از سشوار و شانه و برس، اشاره کرد. پس می توان به جرأت گفت که ریزش مو می تواند یک علامت از یک بیماری زمینه ای باشد که پزشک باید با کاوش آن را بیابد و در صورت امکان درمان کند.

در زیر برخی از علل مهم ریزش مو به تفصیل توضیح داده شده اند:

  • Ø     استرس :

استرس می تواند عامل مهمی برای ریزش مو محسوب شود. به طور طبیعی 5 تا 10 درصد از موهای سر در مرحله استراحت به سر می برند. یک استرس شدید باعث می شود درصد زیادی از موها در یک زمان وارد مرحله تلوژن شده و رشدشان متوقف شود. چند ماه بعد از استرس وارد شده، موهای درحال استراحت دچار ریزش شده و این ریزش به حدی شدید است که باعث نگرانی فرد می شود. این استرس می تواند شامل یک ضربه روحی ناگهانی (مرگ یکی از نزدیکان، از دست دادن شغل، جدایی، بیماری و تب شدید، عفونت، آنفلوانزا و ...) خستگی شدید ناشی از کار زیاد، جراحی و ... باشد. این یک شرایط موقتی است و طی چند ماه موهای جدید باسیکل طبیعی شروع به رشد می کند.

  • Ø     داروها:

همانطور که گفته شد بعضی از داروها می توانند سبب ریزش موهای در حال استراحت شوند و نوعی ریزش مو به نام تلوژن افلوویوم ایجاد کنند. این نوع ریزش مو دائمی نیست و معمولا ظرف چند ماه بعد از قطع دارو به حالت اولیه بر می گردد. لیست این داروها از قرار زیر است:

  • ·        داروهای مشتق از ویتامین آ و دریافت مقادیر زیاد از ویتامین آ
  • ·        داروهای ضد انعقاد به خصوص هپارین
  • ·        داروهای ضد پر کاری تیروئید (متی مازول، PTU )
  • ·        اینترفرون آلفا
  • ·        داروهای بتابلوکر مثل پروپرانولول
  • ·        قطع مصرف داروهای ضد بارداری خوراکی (همانند آنچه در بارداری رخ می دهد، چندماه پس از قطع این داروها نیز ریزش مو رخ می دهد که البته برگشت پذیر است.)

 

 

کاشت مو

تاریخچه کاشت مو:

اولین بار پزشکان ژاپنی در دهه 1930 عمل برداشت مو از ناحیه دهنده و کاشت آن در نواحی مختلف بدن را با موفقت انجام داده و با شروع جنگ جهانی دوم، جهان غرب تا اواخر دهه 1950 از پیشرفت های کاشت مو دور ماند.

در سال 1959 Norman Orentreich متخصص پوست و موی اهل نیویورک عمل برداشت پیوند های حاوی مو از پوست پشت سر و کاشت آنها در نواحی طاس بالا و جلوی سر را با موفقیت گزارش کرد.

در حقیقت اصل ارجحیت ناحیه دهنده، قانون اصلی جراحی کاشت مو محسوب می شود. مطابق این اصل اگر فولیکول های مو از ناحیه دائمی پوست پشت سر برداشته و در نواحی طاس کاشته شود، موها خصوصیات ناحیه دهنده را حفظ خواهند کرد. به عبارت دیگر چون موهای ناحیه دهنده از لحاظ ژنتیکی در برابر آثار تضعیف کننده هورمون مردانه دی هیدروتستوسترون (DHT) مقاوم هستند، پس از انتقال به ناحیه طاس نیز به رشد و حیات خود ادامه خواهند داد.

روش های کاشت مو:

در حال حاضر در اکثر مراکز کاشت مو، از روش های زیر استفاده می شود:

1-   FUT ( Follicular Unit Transplantation )

2-   FIT ( Follicular Isolation Transplantation )

3-   روش ترکیبی

 

1-روش FUT:

دو مرحله اصلی FUT عبارتند از: 1. برداشتن مو از ناحیه دهنده به شکل یک نوار پوستی  و 2. خرد کردن نوار پوستی با کمک استرئو میکروسکوپ به واحد های فولیکولی

مزوتراپی

تحویل مستقیم دارو به موضع درمان، بدون درگیر کردن اعضای غیر مرتبط، موضوعی بسیار پر اهمیت است چراکه عوارض جانبی داروها یکی از چالش های بزرگ حوزه درمان است. به همین دلیل بسیاری از تحقیقات داروسازی بدنبال ایجاد تغییراتی در ساختمان شیمیایی داروها به منظور اختصاصی کردن اثرات و به حداقل رساندن عوارض جانبی آنها در نقاط دیگر بدن هستند.

مزوتراپی تکنیکی است که چنین هدفی را، نه از طریق تغییر ساختمان شیمیایی داروها بلکه از طریق تحویل مستقیم دارو به محل درمان دنبال می کند.

بطور کلی مزوتراپی یک تکنیک درمانی است که مشکلات موضعی را، بدون درگیر کردن کل بدن، بصورت موضعی درمان می کند بدین ترتیب که داروها، به جای مصرف خوراکی یا تزریقی (عضلانی یا وریدی)، در حجم های بسیار کم ولی تعداد زیاد، در لایه های مختلف پوست موضع درمان تزریق می شوند. به همین دلیل گاهی به مزوتراپی اینترادرماتراپی نیز می گویند.

تکنیک مزوتراپی از تزریقات مکرر مقادیر جزئی دارو در لایه های مختلف پوست برای دسترسی به نتایج درمانی مورد نظر بهره می برد. این تکنیک سابقه 50 ساله در پزشکی دارد ولی در دهه اخیر گسترش روز افزونی به ویژه در درمان های پوست و زیبایی داشته است.

برای درکی شفاف تر از این تکنیک به مثال زیر توجه کنید:

فرض کنید برای تقویت فولیکول های موی سر بیمار، یک آمپول یا قرص 300 میلی گرمی از یک دارو را بصورت خوراکی یا تزریقی برای یک بیمار تجویز می کنید، این دارو وارد سیستم گردش خون می شود و از همه بافت ها و اعضاء بدن نظیر کلیه و کبد نیز عبور می کند و به عنوان یک ماده شیمیایی بر روی همه بافت ها و اعضاء بدن تاثیر می گذارد و در نهایت بخش ناچیزی از آن به فولیکول های موی سر دسترسی پیدا کرده و تاثیر می گذارد و بطور حتم روی فولیکول های موی قسمت های دیگر که قصد تقویت آنها را ندارید نیز تاثیر می گذارد.

تکنیک مزوتراپی پیشنهاد می کند که همان آمپول را با میزان بسیار کمتر مثلا 10 میلی گرم (یک سی ام دوز قبلی) بطور مستقیم در کنار فولیکول های موی مورد نظر تزریق کنید. بدین ترتیب که آمپول ده میلی گرمی را به طور مثال در صد قسمت یک دهم میلی گرمی، در صد نقطه از پوست سر، در عمق سه میلیمتری (کنار فولیکولهای مو) تزریق کنید تا هم مقدار بیشتری از دارو به فولیکول های مورد نظر شما تحویل شود و هم دارو از بافت ها و اعضای دیگر بدن عبور نکند.

نقش کوکتل های مزوتراپی در رویش مو

  • ·        افزایش گردش خون موضعی در منطقه تزریق توسط مواد وازودیلاتور (گشاد کننده رگ) موجود در کوکتل.
  • ·        تامین مواد غذایی، املاح و ویتامین های مورد نیاز برای رویش موها.
  • ·        اصلاح سبوره و تنظیم ترشح سبوم توسط تزریق داروهای تنظیم کننده سبوم.
  • ·        تحریک بهبود و بازسازی بافت های اطراف با اثر میکرونیدلینگ ایجاد شده توسط تزریقات مکرر.

مزوتراپی و پیوند مو

از مزوتراپی می توان در جهت ارتقاء کیفی نتایج جراحی پیوند مو نیز استفاده کرد. برخی متخصصین معتقدند که انجام مزوتراپی قبل از پیوند مو موجب تقویت فولیکول های مو، افزایش میکروسیرکولاسیون و پذیرش بهتر پیوند می شود و انجام مزوتراپی بعد از پیوند مو با بهبود سریع تر ادم و هماتوم، ترمیم زخم ها و نیز تقویت گرافت های کاشته شده همراه خواهد بود.

انتظارات درمانی

  • ·        به طور معمول بعد از گذشت 3 ماه از شروع درمان، رویش مجدد موها آغاز می شود. که هرچه بیمار جوان تر باشد پاسخ به درمان بهتر خواهد بود.
  • ·        لازم است نتایج درمان در فواصل مشخص ذکر شده توسط پزشک ارزیابی و در صورت لزوم نسبت به تغییر برنامه یا فرمولاسیون کوکتل، در جلسات بعدی اقدام شود.

 





:: برچسب‌ها: مرکز زيبايي الماس , الماس سنتر , ليپوماتيک , جراحي لاغري , جراحي بيني , تزريق چربي , تزريق ژل , تزريق بوتاکس ,
:: بازدید از این مطلب : 29
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 24 بهمن 1394 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: